Spela billigt som pensionär

Att bli pensionär innebär dessvärre ofta att man får mindre pengar att röra sig med varje månad. Många pensionärer i Sverige har det så knapert idag att de måste vända på varje krona för att få vardagsekonomin att gå ihop. Genom att använda sig av pensionärsrabatter kan man dock få lite mer pengar över till annat. Den som på ålders höst gillar att spela videospel kan även där spara in en slant på flera olika sätt. Till exempel har den välkända speldistributionsplattformen Steam årligen ett flertal stora reor där man kan köpa sina datorspel till kraftigt reducerade priser. Inte sällan kan man få 80-90 procents rabatt om det handlar om titlar som har några år på nacken. Då är det inte bara pensionärsrabatter vi talar om utan rabatter för alla.

Gratis spel

Det har även blivit populärt att spel ges bort helt gratis, inte minst sedan Epic Games för några år sedan drog igång sin Epic Games Store, en direkt konkurrent till Steam. För att plocka marknadsandelar började Epics Games ge bort spel helt gratis, med det enda motkravet att man registrerade sig på deras plattform Epic Games Store. Det handlar inte sällan om så kallade AAA-titlar, det vill säga storbudgetspel. Några exempel på välkända spel som har getts bort sedan december 2018 är Grand Theft Auto V, Payday 2, Fallout: New Vegas, Death Stranding, Bioshock-trilogin, Control och Borderlands 3.

Även på Steam kan man ibland hitta spel som ges bort gratis. Andra liknande plattformar som då och då ger bort spel är GOG och Ubisoft Connect. Oftast har man dock bara några dagar på sig att ”claima” gratisspelen, så det gäller att hålla sig uppdaterad. För detta ändamål finns bland annat trådar på spelforum och Reddit där folk skriver var man för stunden kan få tag på gratis spel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *