Epic Games Store

Det är väl ytterst få PC-spelare idag som inte känner till vad Steam är. Steam har länge varit den dominerande distributionsplattformen för digitala spel till PC men har på senare tid fått konkurrens från en stark spelare. Det handlar förstås om Epic Games Store som dök upp för ett år sedan (december 2018). För de som inte känner till Epic Games så är de en spelutvecklare som bland annat ligger bakom Gears of War-serien. De utvecklar dessutom spelmotorn Unreal Engine, som inte bara driver Gears of War-spelen utan även är öppen för vem som helst att licensiera och skapa sina egna spel i.

Ligger bakom Fortnite

På senare år har dock Epic Games mest blivit förknippade med det färgglada battle royale-spelet Fortnite som nästan varenda unge spelar idag. Det är mycket tack vare alla miljarder de har tjänat på just Fortnite som de nu kunnat drag igång sin egna speldistributionsplattform Epic Games Store. Där kan man köpa spel både från Epic själva men även från flera andra utvecklare.

Epic Games Store har nämligen en konkurrensfördel mot marknadsledande Steam och det är att de tar en lägre procentuell avgift och låter därmed spelutvecklarna behålla en större del av intäkterna de får för varje sålt spel. Epic Games Store tar nämligen bara en avgift på 12 procent medan Steam tar hela 30 procent. Är spelet dessutom utvecklat i Epics egna spelmotor Unreal Engine får spelutvecklarna behålla en ännu lite större bit av kakan då Epic Games slopar den sedvanliga licensavgiften för spelmotorn på 5 procent.

Som om inte detta vore nog började Epic Games Store även ge bort ett gratis spel varannan vecka till de som använder deras plattform. De ökade efter ett tag takten till varje vecka och vissa veckor gav de till och med bort två spel. Epic har lovat att detta kommer pågå under hela 2019, så snart är gratisyran över. De har dock förmodligen lyckats locka över en hel del användare i och med detta generösa drag, då det ofta har varit riktigt bra spel som har skänkts bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *