Att välja headset för gaming

Att spela online är inte bara en fråga om strategiskt tänkande och att ha snabba reflexer. Vissa spel kräver att spelare kommunicerar med varandra. För att kunna kommunicera med dina medspelare är ett headset anpassat för gaming bra att ha. Men det är inte helt enkelt att välja rätt headset eftersom utbudet är enormt och prisintervallet går från någon hundralapp till flera tusen kronor. Vilket headset du ska köpa beror mycket på vad du har för smak. Men ljud är något som du bör ha i åtanke när du köper ett nytt headset.

Viktigt att hitta en modell som passar ditt huvud

När du ska köpa ett nytt headset ska du fundera över om du vill ha ett trådlöst eller ett trådat headset. Det kan vara bekvämt att kunna röra dig fritt utan att behöva tänka på sladden. Men det innebär dock en liten större risk för störningar med ett trådlöst headset. Men premiumversionerna håller sådan pass hög kvalité att det knappast finns några störningar. Det är bara om du väljer en billigare variant du behöver tänka på det. Komfort och design kan vara det viktigaste när det kommer till headset. Alla har olika form på sina huvuden och öron vilket innebär att ett headset kan sitta perfekt på din kompis medan du inte tycker är bekvämt alls. Det bästa är att testa olika modeller innan du köper. Tänk på att du ska kunna ha headsetet i flera timmar utan att du får ont eller tryck på öronen.

Du får det du betalar för

Att du får det du betalar för stämmer när det kommer till headset. Du får generellt ett bättre headset ju mer du betalar för det men det kan vara så att du inte behöver ett sådant avancerat headset. Därför ska du fundera över vilket behov du har och välja ett headset utifrån det. Det som många glömmer är mjukvaran. Det är nämligen så att många tillverkare erbjuder program som möjliggör att ställa in önskad ljudnivå. Då kan du ställa in ljudet efter dina spel vilket är en fördel. Men många har ingen mjukvara alls. Det går såklart att spela med ett par vanliga hörlurar men att ha en mikrofon integrerat i headsetet och mjukvaran är en stor fördel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *