GOG – Good Old Games

GOG är en förkortning för ”Good Old Games” och är en digital speldistributionsplattform grundad av polska CD Projekt, som gjort sig kända genom The Witcher-spelserien och nu senast det kommande Cyberpunk 2077 som beräknas släppas i april 2020. GOG skiljer sig en del från de övriga spelplattformarna genom att alla deras spel är DRM-fria. Det innebär att de inte har något kopieringsskydd och kan därmed installeras på så många datorer man vill utan en massa krångel.

DRM-fritt och fokus på gamla godingar

Klienten för GOG heter GOG Galaxy men man kan även installera och köra spelen helt fristående, utan behov av att starta dem från någon särskild klient som måste ligga igång i bakgrunden hela tiden. Även detta är en del av det DRM-fria tänket.

Till skillnad mot UPlay och Origin är det dock inte enbart CD Projekts spel som säljs på GOG. Som hörs på namnet ”Good Old Games” har tanken bakom GOG även varit att lyfta fram gamla klassiker och göra dem spelbara och mer lättillgängliga för moderna datorer. Till exempel kan man hitta det allra första Fallout-spelet från 1997 här och andra klassiker som kan vara svåra att få tag på idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *