Origin

Ubisoft har sitt UPlay och spelutgivarjätten Electronic Arts (EA) har sin plattform Origin för att sälja digitala versioner av sina egna spel. EA ligger bakom kända spelserier som Battlefield, Need for Speed, FIFA, NHL, Dead Space, Unravel och Star Wars Battlefront. Origin har funnits i sin nuvarande form sedan 2011, även om liknande tjänster från EA har funnits tidigare under andra namn.

Likt UPlay har också Origin en prenumerationstjänst för spel, kallad Origin Access. Den finns i två varianter, Origin Access Basic och Origin Access Premier. Den förstnämnda är billigast (249 kronor per år) och ger tillgång till de flesta spel som går att köpa på Origin, så länge man betalar sin prenumerationsavgift. Premier-varianten kostar mer (999 kronor per år) och ger tillgång till ett större spelutbud samt möjlighet att få tillgång till spel innan de officiellt har släppts. I Basic-varianten är denna tillgång begränsad till 10 speltimmar. I dagsläget ger dock Premier-varianten bara tillgång till 11 extra spel, så frågan man kan ställa sig är om det verkligen är värt det fyrdubbla priset.

Precis som UPlay har Origin aldrig lyckats bli en konkurrent på allvar till Steam som därmed fortsätter vara den dominerande plattformen för digitalt distribuerade datorspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *