Just Cause

Just Cause är en populär spelserie från Avalanche, en svensk spelstudio som omnämns i DI titt som tätt. Det är ett lekfullt open world-spel där det inte är så mycket fokus på själva storyn utan snarare handlar om att ha roligt i spelvärlden och spränga saker.

Just Cause-spelen är skapade i den proprietära spelmotorn Apex som skräddarsytts för att kunna hantera just stora vidsträckta utomhusmiljöer där allt man ser är en del av spelvärlden snarare än en bakgrundskuliss. Ser man en hög bergstopp långt borta kan man med andra ord ta sig upp på den, om än med hjälp av helikopter ifall det är för brant för att klättra. Man har nämligen tillgång till en rad fordon, båtar, flygplan och helikoptrar i spelet.

En digital lekstuga

En unik del av spelmekaniken är också den motordrivna änterhake man har fäst på ena armen. Den används flitigt för att ta sig upp för lodräta husväggar och liknande. Man kan också haka fast sig i bilar och glidflyga fallskärm efter dessa. Spelen kan beskrivas som en enda stor lekstuga och den stora tjusningen med dem är på hur många olika kreativa sätt man kan döda fienderna.

Totalt har fyra spel släppts i Just Cause-serien och upplägget är ungefär detsamma i samtliga av dessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *