Cuphead

 

Cuphead är ett spel utvecklats av den kanadensiska indieutvecklaren StudioMDHR Entertainment. Det kan närmast beskrivas som ett sidscrollande plattformsspel med starkt fokus på skjutande och bossar. Grafiken i spelet är också väldigt unik då den är tecknad i en stil som är tydligt inspirerat av tecknade filmer från 1930-talet, såsom Popeye, Betty Boop och tidiga Disneyfilmer. Huvudkaraktären i spelet påminner väldigt mycket om Musse Pigg, fast med en tekopp som huvud, därav namnet på spelet.

Det går även att spela två spelare och då får den andra spela som Cupheads bror Mugman. Spelets handling bygger på att Cuphead måste återbetala en skuld till djävulen genom att bekämpa alla bossar i spelet. Bossarna är verkligen varierade och fantasifulla och kan bestå av till exempel jätterotfrukter eller stora grodor med boxhandskar. Allt tecknat i samma karaktäristiska 30-talsstil. För att få till den där extra gammaldags känslan i grafiken används även en posteffekt kallad kromatisk aberration. Denna effekt ger en mer analog känsla till grafiken då den simulerar en optisk lins med brytningsfel som ger en viss oskärpa i bilden.

Cuphead släpptes 2017 till PC och Xbox One och blev väldigt hyllat för sin grafiska stil. Nu har till och med Netflix börjat producera en animerad serie baserad på spelet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *