Steam

Idag är det inte så många som köper sina PC-spel fysiskt längre, eftersom det har blivit så smidigt att ladda ner dem digitalt. Man slipper då gå till en fysisk spelbutik eller beställa spelet på postorder och vänta på att få det hemskickat. Istället kan man numera spela spelet bara några minuter efter att man har köpt det, beroende på hur stort det är och hur snabb internetuppkoppling man har hemma.

Den digitala speldistributionsplattformen Steam får nog sägas ha haft allra störst påverkan på detta område. Steam lanserades 2003 av Valve Corporation, som även gjort sig ett namn genom spelserien Half-Life. På Steam kan man bläddra bland mängder av olika spel och köpa dessa.

Steams stora spelreor

Flera gånger om året håller Steam stora reor, ofta i samband med högtider som jul och halloween, och det är då många passar på att köpa på sig spel eftersom de då är kraftigt rabatterade. Inte sällan kan man under Steamreorna få tag på många av spelen med prissänkningar på mellan 75 och 90 procent, i synnerhet om spelet i fråga har några år på nacken.

Den stora fördelen med Steam är smidigheten i att ha alla spel samlade i ett enda stort digitalt bibliotek som man kan komma åt var man än befinner sig i världen, så länge man har en dator med internetuppkoppling. Steam har med åren dock kommit att utvecklas till ett helt community och inte bara en marknadsplats. Idag kan man chatta med sina vänner, delta i diskussionsforum, ladda upp skärmdumpar, publicera eget innehåll till spel som stödjer det och även skriva publika recensioner av spel. En av de senaste funktionerna är att man numera kan strömma video när man spelar, vilket tidigare har krävt externa plattformar som Twitch eller YouTube.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *