Diablo

Diablo är en spelserie från utvecklaren Blizzard som släpptes första gången i slutet av 1996. Det är ett så kallat hack and slash-rollspel där man ser sin karaktär snett uppifrån ur ett isometriskt perspektiv och klickar med musen dit man vill gå eller på den man vill attackera. Atmosfären i spelen är rätt mörk och handlar mycket om att ge sig ner i katakomber där man slåss mot skelett och andra typer av monster och demoner. Som i de flesta fantasyrollspel utspelar det sig i en medeltida setting och vapnen är därför sådana som pilbågar, svärd, spikklubbor och liknande. Olika typer av trollformler finns givetvis också och dessa blir oumbärliga när man angrips av hel hord fiender samtidigt.

Diablo II

År 2000 släpptes uppföljaren Diablo II som blev av de populäraste spelen det året. Det gick även att spela online via Blizzards tjänst Battle.net. Året efter släpptes en expansion till spelet i form av Diablo II: Lord of Destruction.

Diablo III

Del tre i serien kom ut 2008 och till skillnad från föregångaren, som till stor del hade framslumpade miljöer, är de här mer statiska, vilket gör det lättare att känna igen sig. Fem olika klasser finns att välja mellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *