Minecraft

De flesta känner till det numera ikoniska spelet Minecraft och en hel del har själva provat att spela det. Svensken Markus Persson och hans företag Mojang ligger bakom den enorma succén. I november 2011 släpptes den fullständiga spelversionen som man dock kunde provspela redan långt tidigare i spelets utveckling. Har du inte provat är det hög tid att ge dig in i Minecrafts något fyrkantiga men fantastiska värld. Läs mer nedan.

[IMAGE=c3A1NFfEu7eL.jpg]

Äventyrsspel

[IMAGE=fOlHXxdE1cpN.jpg]

I Minecraft får spelaren i ett förstapersonsperspektiv utforska och fritt skapa i en värld som består av block. Förutom byggblocken som världen är uppbyggd av är den också befolkad av en stor mängd spännande varelser, växter och olika föremål. Samtliga är byggda av block. Som spelare kan man till exempel spendera sin tid med att gå på äventyr i den stora världen, gräva efter kol, järn, ädelstenar, diamanter och guld i gruvor och att bygga hus och nya verktyg med de olika material man samlar på sig under spelets gång. Spelvärlden är öppen och bjuder på i stort sätt oändliga möjligheter. Det är också möjligt att spela via internet och på så sätt kan man fritt välja om man vill dela spelupplevelsen med andra eller spela helt på egen hand. För att komma vidare i spelet behöver man dock besegra fiender och bygga portaler som öppnar upp andra världar. Man kan spela Minecraft på dator, Playstation, Xbox och Nintendo. Det går till och med att spela spelet när helst man vill från en smartphone. På teknikdelar.se kan man dessutom hitta skal iphone 7 och spelfantasten kan hitta skal med motiv från Minecraft. Vad sägs till exempel om ett skal med ett diamantsvärd på?

[IMAGE=ccuv3dcTiFB3.jpg]

Olika spellägen

Miljontals exemplar av Minecraft har sålts världen över, inte minst sedan Mojang köptes upp av Microsoft 2014. Spelets olika spellägen och mångsidighet gör det till ett mycket omtyckt och populärt spel. Beroende på konsol kan man välja bland upp till fem olika spellägen. Survival mode handlar om att överleva och klara sig ute i den öppna världen. Man kan också välja svårighetsgrad på sitt äventyr även om den enklaste nivån kan vara nog så svår för nybörjaren. Nivån peaceful gör att spelaren kan spela utan att behöva oroa sig för fiender. Adventure mode liknar överlevnadsläget men är svårare då man är tvungen att använda sig av redskap för att överleva. I Creative mode får spelaren obegränsad tillgång till alla resurser, allt material och alla redskap. Varianterna Hardcore och Spectator mode finns bara tillgängliga i Java edition. I läget Hardcore ökas svårighetsgraden då det inte finns möjlighet att återuppstå och försöka igen. Spectator mode gör det möjligt för spelaren att flyga och se hela världen ovanifrån.

Minecraft Earth

Sommaren 2019 lanserades Minecraft Earth som är ett AR-spel. Spelet spelas från mobilen och liksom i det populära Pokemon Go är det möjligt att på olika sätt interagera med verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *