Vad kan vi förvänta oss av Playstation 5?

Vi har tidigare i den här bloggen skrivit om Steam som är den dominerande plattformen för dataspel. På konsolsidan är det Sonys Playstation som har samma status. Under 2019 bekräftade Sony officiellt att Playstation 5 kommer att släppas under slutet av 2020. Det blir uppföljaren till den just nu populäraste konsolen Playstation 4, och förhoppningarna är stora bland spelare över hela världen. Vad kan vi förvänta oss för nyheter från PS5 sett till prestanda, spel med mera?

[IMAGE=dALi7bdCbUBk.jpg]

På tal om TV-spel – Gameloot är en nätbutik där du kan hitta massor av kul grejer från TV-spelens och filmernas värld. Allt från actionfigurer till planscher, väckarklockor och mycket annat. Varorna levereras inom 1-3 vardagar och det är fraktfritt för ordrar över 349 kr. Du hittar Gameloot på: https://gameloot.se/, där kan du hitta prylarna som tillfredsställer din inre nörd.

[IMAGE=bDAIjvcZI0Uh.jpg]

Förbättrad upplösning

Det pågår ett upplösningskrig i spelvärlden och utvecklarna lägger stor möda på att nästa generations konsoler ska klara upplösningar på 4K och högre. Så höga upplösningar är i dagsläget bara tillgängliga för dem som har kraftfulla PC-datorer. PS5 kommer förmodligen att förändra detta.

Virtual Reality får sitt genombrott?

PS4:an har gjort mycket för att göra virtual reality till en mainstream-teknik. VR-glasögon till PS4 är både en av de mest prisvärda och bästa av sitt slag. Med tanke på hur framgångsrik lanseringen var (2 miljoner sålda VR-glasögon under lanseringsåret 2017) finns det inte en chans att de inte kommer pusha tekniken ytterligare med PS5.

Bättre prestanda

Javisst, att säga att PS5 kommer ha bättre prestanda jämfört med PS4 är både givet och väldigt generellt. Men det är ändå värt att ta upp. Vad det kommer leda till är förmodligen i första hand att vi kommer få spel med bättre ’frame rates’. Många spel idag har fantastisk grafik, men konsolerna har inte prestandan för att presentera den i framer rates högre än 30. PS5 kommer troligtvis ha en frame rate runt 60 vilket kommer leda till att grafiken blir mjukare och mer realistisk.

Optisk drive

Försäljningen av spel på skivor har minskat ganska kraftigt sett över de senaste åren. Samtidigt har Sony lanserat Playstation Now som är en streamingtjänst för spel. Det har lett en del till att spekulera i om PS5 helt kommer att överge kapaciteten att ta fysiska skivor. Det finns mycket som talar emot det. För det första säljer spel på skiva fortfarande relativt bra. För det andra plågas Playstation Now, och andra streamingtjänster för spel fortfarande av en hel del problem. Även med en väldigt stabil internetuppkoppling med höga nedladdningshastigheter kan spel lagga och ibland helt kopplas ned. Mest troligt är att PS5 kommer utrustas med en optisk drive kompatibel med Ultra HD Blu-ray.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *